HTML

Hírek 2020. május 5

2009.07.24. 11:05 :: nathanyelyork

BELFÖLD

- A kormány elfogadta azt a törvénymódosítást, melynek keretein belül bevezetésre kerül a Televízió Adó. Jelen megállapodás értelmében a gépjárművek súlyadójához hasonlóan a teher mértéke változó. A törvény értelmében az éves díj a Televízió képátmérőjének függvényében változik, jelenleg 1cm-ként 3 Euróval kell számolni.
Az APEH szóvivője kifejtette, hogy az új adó be nem fizetése szigorú büntetéseket von maga után. Ez a szankció -a díjtartozás mértékétől függően- Feketefehér adás sugárzásától a Mónika Show állandó ismételgetéséig terjedhet.

KÜLFÖLD

- Az Egyesült Államokban tovább szigorították a külföldek bejutását. Az eddigi biometrikus útlevél, illetve FullBodyScan ellenőrzésen túl most a beutazóknak egy speciálisan, ujjlenyomattal nyíló széfben kell hagyniuk az agyukat. Az intézkedést avval magyarázzák, hogy tudományosan bizonyítást nyert, miszerint a legtöbb bűncselekmény megtervezésénél az elkövetők jelentős mértékben az agyuk funkcióit használták.
A NemzetBiztonság tanulmánya szerint a terrorfenyegetettséget nagyban csökkentené, ha minden az országba látogató személy végtagját eltávolítanák, de ezt el kellett vetniük, mivel az eféle szigorítások nagyban rontanák a közlekedés zavartalanságát. A világ felháborodására reagálva az Egyesült Államok Elnöke nyilvánosságra hozott egy titkos dokumentumot, mely szerint 2001 óta több millió állampolgár adta le önkéntesen az agyát kisérleti célall, majd az ezt követő átfogó vizsgálatok bizonyították, hogy ez nem befolyásolta életvitelüket, vagy munkaképességüket. Az emberjogi aktivisták tiltakoznak.

SPORT

- Újabb Világrekord született a Belgiumban rendezett atlétikai versenyen. A 27 éves Jonger Hausner 4 tűszúrással előzte meg az "Egy Atlétikai Versenyen Legtöbb Vérdopping Belövés" 2017-es világrekordját Sadaal Jackson-t. A Dopping Bizottság az eredményt még nem hitelesítette.

IDŐJÁRÁS

- Hétvégére enyhülés várható. Az Észak- Északnyugati régió felől várható hidegebb légörvények csapadékos front formájában érik el hazánkat. A kezdetben még alig érezhető lehülés a nap végére akár 35C fokig is enyhítheti a hőmérsékletet. A Keleti országrészben továbbra is erős UV sugárzásra számíthatnak, így kérünk mindenkit, hogy továbbra se lépjen ki a nyílt napfényre megfelelő óvintézkedések nélkül. A guruló ólomketrecet továbbra is a Katasztrófavédelemtől tudják bérelni. Budapesti nézőinknek jó hír, hogy levonulóban van a Duna, így a hónap közepére ismét látogatható lesz a Margit Sziget.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://experimentalcountry.blog.hu/api/trackback/id/tr451264688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása